Clipul zilei: Incalzirea Terrei din 1880 pana azi, vazuta in 20 de secunde (Video)

Joi, 26 Ianuarie 2017, ora 10:37
1714 citiri
Clipul zilei: Incalzirea Terrei din 1880 pana azi, vazuta in 20 de secunde (Video)
Foto: NASA/Goddard Space Flight Center

Stim deja ca 2016 a fost cel mai fierbinte an de cand se masoara temperaturile, din 1880. 2016 e al treilea an, consecutiv, care vine cu un astfel de record, arata atat NASA, cat si National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

16 din 17 cei mai fierbinti ani s-au inregistrat din 2001 incoace, iar trendul e unul de lunga durata si a inceput in urma cu 35 de ani, spun oamenii de stiinta de la NASA si NOAA, citati de Business Insider.

Pentru ca nivelul dioxidului de carbon din atmosfera a crescut de la finele secolului XIX, temperatura globala a crescut si ea, cu 1,1 grade Celsius.

In prezent, ne indreptam cu pasi mari catre un moment asemeni unuia inregistrat cu 125.000 de ani in urma, cand temperaturile se situau la un astfel de varf, iar nivelul marii era cu sase pana la noua metri peste cel din prezent. Daca o astfel de situatie s-ar inregistra in prezent, un numar considerabil de orase de coasta ar fi inghitite de ape.

Desi incalzirea din prezent este una foarte rapida, nu fiecare an va veni cu un nou record. Fenomene precum El Nino pot duce la fluctuatii. Acestea, insa, nu au cum sa micsoreze concentratia de dioxid de carbon din atmosfera, a explicat Gavin Schmidt, din partea NASA.

A.S. ...citeste mai departe despre "Clipul zilei: Incalzirea Terrei din 1880 pana azi, vazuta in 20 de secunde (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#incalzire clima fara precedent, #NASA crestere temperaturi, #schimbare clima video NASA, #incalzire clima NASA , #Stiri Mediu