Coasta de Azur lupta pentru independenta energetica

Marti, 03 Februarie 2015, ora 07:43
1132 citiri
Coasta de Azur lupta pentru independenta energetica
Foto: Metropolitan

Nicaieri in lume nu este mai binevenita alimentarea din surse fotovoltaice decat intr-o zona puternic industrializata, intens populata si de mare interes turistic.

Litoralul sudic al Frantei, de la Montpellier la Marsilia, Saint Tropez, Toulon, Cannes, Nisa si pana dincolo de San Remo, in Italia, respectiv Riviera Franceza si Riviera Italiana, reprezinta una dintre cele mai exotice si mai cautate destinatii de vacanta din lume.

Dar tot acolo, la Carros, langa Nisa, se afla centre industriale cu companii de renume precum Malongo, Arkophrma, Schnider Electric sau Rica Lewis si un grup care si-a permis investitii inteligente, care isi depoziteaza rezervele cand sunt in excedent si le debiteaza in retea, cand sursa e in deficit, de obicei noaptea.

Sunt investitii in valoare de 30 de milioane de euro, reunind ERDF (coordonatorul de proiect), Alstom Grid, Saft, Armines, RTE, Daikin, NetSeenergy sau PME, noteaza La Tribune.

Din anul 2011, proiectul a inceput sa fie pus treptat in ...citeste mai departe despre "Coasta de Azur lupta pentru independenta energetica" pe Ziare.com

#energie recuperabila, #energie neconventionala, #stocare energie solara, #Coasta Azur energie solara , #Stiri Mediu