Comisia Eeropeana avertizeaza Romania. Riscam proces la Curtea de Justitie a UE

Joi, 13 Iulie 2017, ora 16:41
1848 citiri
Comisia Eeropeana avertizeaza Romania. Riscam proces la Curtea de Justitie a UE
Foto: Arhiva Pixabay

Comisia Europeana trimite Romaniei doua avertismente oficiale referitoare la emisiile centralelor industriale cu combustie si poluarea provocata de deseurile rezultate din exploatarile miniere.

Conform unei directive referitoare la emisiile industriale, marile centrale industriale cu combustie trebuie sa respecte limite referitoare la nivelul emisiilor de dioxid de sulf, oxid de nitrogen si praf.

Patru centrale industriale din Romania nu au inca o autorizatie care sa ateste ca emisiile lor nu depasesc limitele admise de legislatia europeana. Din acest motiv, Comisia Europeana va trimite Romaniei o scrisoare suplimentara de informare oficiala.

Totodata, Comisia Europeana cere Romaniei, printr-o scrisoare oficiala de informare, sa respecte o decizie a Curtii Europene de Justitie referitoare la deseurile miniere.

Pe 21 iulie 2016, Curtea a decis in favoarea Comisiei Europene si a declarat ca Romania nu a luat masurile necesare pentru a preveni raspandirea prafului de pe suprafata iazului de decantare Bosneag. In perioadele cu vant mai ales, acest iaz este o sursa majora de poluare si risc pentru sanatatea locuitorilor unor localitati din apropiere, precum Moldova Noua si Veliko Gradiste (Serbia).

Potrivit unei directive din 2006, statele membre trebuie sa se asigure ca deseurile rezultate din activitatile extractive nu pun in pericol sanatatea oamenilor si nu afecteaza mediul inconjurator. Directiva interzice abandonarea deseurilor extractive. In plus, operatorul trebuie sa ia masurile adecvate pentru a preveni sau reduce praful si emisiile de gaze.

Daca Romania nu va actiona in termen de doua luni, Comisia ar putea sa o dea din nou in judecata la Curtea de Justitie a UE, caz in care risca sa fie amendata.

Citeste si 100 de companii sunt responsabile de peste 70% dintre gazele cu efect de sera din ultimii 29 de ani ...citeste mai departe despre "Comisia Eeropeana avertizeaza Romania. Riscam proces la Curtea de Justitie a UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#CE avertisment Romania emisii, #CE avertisment Romania poluare miniera, #Romania poluare emisii , #Stiri Mediu