Compania care stia de incalzirea globala inca din 1981, dar a platit oameni sa o ascunda

Sambata, 11 Iulie 2015, ora 18:04
1271 citiri
Compania care stia de incalzirea globala inca din 1981, dar a platit oameni sa o ascunda
Foto: Facebook/ExxonMobil

ExxonMobil, cea mai mare companie petroliera din lume, stia despre schimbarile climatice inca din 1981, cu sapte ani inainte ca problema incalzirii globale sa devina publica.

Faptul ca firma americana a tainuit informatia reiese dintr-un e-mail trimis de unul dintre oamenii de stiinta ai companiei catre o universitate din SUA. In loc sa iasa la lumina, gigantul petrolier a platit cu zeci de milioane de dolari, in urmatorii 27 de ani, oameni care sa nege ca ar exista fenomenul de incalzire globala, scrie The Guardian.

Avertisment al cercetatorilor: Cresterea temperaturii va fi catastrofala pana in 2100

E-mailul primit de la cercetator contine dovezi ca gigantul petrolier era constient de legatura dintre combustibilii fosili si schimbarile climatice si ca reglementarile privind reducerea emisiilor de carbon i-ar putea strica afacerile.

Exxon a folosit aceste informatii pentru a lua o decizie in legatura cu un camp petrolier enorm din sud-estul Asiei. Compania americana ...citeste mai departe despre "Compania care stia de incalzirea globala inca din 1981, dar a platit oameni sa o ascunda" pe Ziare.com

#Exxon incalzire globala, #Exxon ascuns incalzire globala, #Exxon stia incalzire globala , #Stiri Mediu