Criza imigrantilor: Aspectul la care nu ne gandim, dar pe care ar trebui sa-l luam in calcul

Vineri, 11 Septembrie 2015, ora 07:25
769 citiri

Multi experti au avertizat asupra catastrofelor ce vor urma in cazul in care omenirea nu va actiona pentru a incetini incalzirea globala, unul dintre efectele luate in calcul de specialisti fiind migratia.

Iar in conditiile in care recenta criza a refugiatilor a avut ca punct de pornire violentele din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, se pune intrebarea daca schimbarile climatice au avut sau nu un rol in toata povestea.

Joshua Keating de la Slate sustine ca imigrantii au plecat din locurile natale nu numai din cauza razboaielor, ci si ca urmare a secetelor si a lipsei hranei.

Efectele incalzirii globale, picatura care a umplut paharul?

Keating isi incepe argumentatia prin faptul ca schimbarile climatice reprezinta unul dintre motivele importante pentru care oamenii isi parasesc tara natala in numar mare, dar nu e niciodata factorul declansator.

Jurnalistul considera ca e vorba de conjunctura si de o suma a mai multor aspecte, dar incalzirea globala joaca aproape ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor: Aspectul la care nu ne gandim, dar pe care ar trebui sa-l luam in calcul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#imigranti incalzire globala, #refugiati incalzire globala , #Stiri Mediu