Cum au secat robinetele in "Arabia Saudita a apei"

Marti, 14 Aprilie 2015, ora 09:38
1048 citiri
Cum au secat robinetele in "Arabia Saudita a apei"
Foto: Pulsamerica

In cel mai mare oras din Brazilia, tara care detine aproximativ 13% din rezervele globale de apa dulce de pe glob, robinetele aproape au secat.

Pe fondul celei mai puternice secete din ultimele opt decenii, alimentarea cu apa are loc cu intreruperi in Sao Paulo si sunt avute in vedere masuri mai severe precum rationalizari stricte sau livrarea apei in camioane-cisterne, scrie Fortune.

Sistemul Cantareira, care funizeaza apa potabila pentru jumatate dintre cei 20 de milioane de locuitori din Sao Paulo, functioneaza la 19% din capacitate si ar putea ajunge la zero in sezonul uscat care urmeaza.

In aceste conditii, evenimentele izolate care au avut loc in ultimele luni, precum intreruperea fluxului de apa, saparea neautorizata de puturi private sau epidemia de febra dengue, ar putea deveni mai frecvente.

Brazilia a fost supranumita "Arabia Saudita a apei" - 70% din electricitarea sa provine din surse hidro. Tara detine, potrivit Goldman Sachs, 13% din apa dulce accesibila a ...citeste mai departe despre "Cum au secat robinetele in "Arabia Saudita a apei"" pe Ziare.com

#criza apa Brazilia, #apa California, #seceta , #Stiri Mediu