Cum e viata pe insulele care dispar - povesti dramatice dintr-un colt de paradis menit sa nu mai fie

Duminica, 05 Iulie 2015, ora 12:00
1246 citiri
Cum e viata pe insulele care dispar - povesti dramatice dintr-un colt de paradis menit sa nu mai fie
Foto: Arhiva/Pexels

Angie Hepisus asteapta cu inima stransa momentul in care o ruda o va anunta ca totul se scufunda. Femeia locuieste impreuna cu rudele sale pe Insulele Marshall, a caror viitoare disparitie pare deja o certitudine. Daca media temperaturilor creste cu doar 2 grade Celsius, acest paradis din mijlocul Pacificului va disparea.

Unul dintre verii lui Angie s-a trezit intr-o dimineata, primavara trecuta, cu apa care ii intra in casa, inundand-o ca pe un acvariu. Un altul, care a trecut printr-o situatie similara, casa fiindu-i invadata de apa la 4 dimineata, chiar si-a gustat pielea de pe brat, pentru a se convinge ca e vorba de apa sarata si ca nu are un cosmar, relateaza CNN, care s-a deplasat in zona pentru a surprinde ultimele zile ale Insulelor Marshall. Potrivit sursei, acestea dispar numai si numai din vina noastra.

Aceeasi femeie, Angie Hepisus, a povestit reporterilor si cum nepotul ei incerca sa lege porcii de un copac, ca sa nu fie luati de apa. Sau despre Roselinta, care ...citeste mai departe despre "Cum e viata pe insulele care dispar - povesti dramatice dintr-un colt de paradis menit sa nu mai fie" pe Ziare.com

#insule Marshall scufunda, #insule Marshall dispar, #populatie insule Marshall , #Stiri Mediu