Cuptoarele de pizza, interzise in orasul italian mai poluat decat Beijingul

Joi, 24 Decembrie 2015, ora 13:10
925 citiri
Cuptoarele de pizza, interzise in orasul italian mai poluat decat Beijingul
Foto: captura Rep TV

Un oras din Italia a interzis temporar utilizarea metodelor traditionale de preparare a pizzei, ca masura de combatere a poluarii, declansand proteste din partea localnicilor si a producatorilor.

Primarul orasului San Vitaliano din apropiere de Napoli a interzis utilizarea cuptoarelor cu lemne in brutarii si restaurante, inclusiv in pizzerii, daca patronii nu instaleaza filtre speciale pentru reducerea poluarii, informeaza BBC.

Interdictia a fost impusa ca urmare a "ingrijorarilor extreme" privind calitatea aerului si va ramane in vigoare pana la sfarsitul lunii martie, cu posibilitatea reintroducerii, daca noile sisteme de filtrare se vor dovedi a fi ineficiente.

Cei care incalca noile dispozitii risca amenzi de pana la 1.032 de euro.

Calitatea proasta a aerului este o problema veche in San Vitaliano. Potrivit ziarului Il Mattino, orasul este mai poluat decat Beijingul si face ca Napoli, cunoscut ca unul dintre cele mai poluate orase din Italia, sa para o "gradina ...citeste mai departe despre "Cuptoarele de pizza, interzise in orasul italian mai poluat decat Beijingul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#oras italian cuptor pizza, #interzicere cuptor pizza Italia , #Stiri Mediu