Defrisarile in Romania: Se cere ajutor la Comisia Europeana

Marti, 12 Mai 2015, ora 14:47
917 citiri
Defrisarile in Romania: Se cere ajutor la Comisia Europeana

Consiliul Concurentei a solicitat opinia Comisiei Europene referitoare la introducerea pragului maxim de 30% din volumul de masa lemnoasa din fiecare specie ce poate fi achizitionat de o companie, in proiectul legii de modificare a Codului Silvic.

Autoritatea a transmis ca mentinerea unei limitari la achizitia de masa lemnoasa ar putea reprezenta o incalcare a "Tratatului privind Functionarea Uniunii Europene" in ceea ce priveste libera circulatie a marfurilor, ce poate avea ca posibila consecinta declansarea procedurii de infringement impotriva Romaniei.

"Nu ne opunem acestei legi si nici masurilor de limitare a taierilor ilegale. Noi avem obiectii referitoare la unele masuri punctuale, care, desi introduse cu bune intentii, risca sa incalce legislatia europeana si pot atrage sanctiuni din partea Comisiei Europene", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

El a precizat, totodata, ca institutia pe care o reprezinta a transmis si sefului statului o ...citeste mai departe despre "Defrisarile in Romania: Se cere ajutor la Comisia Europeana" pe Ziare.com

#defrisari Consiliul Concurentei, #taieri lemne Concurenta, #taieri lemne Codul Silvic, #probleme Codul Silvic , #Stiri Mediu