Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Delta Dunarii, paradisul ce trebuie salvat - Proiect de amploarea Laserului de la Magurele Interviu

Delta Dunarii, paradisul ce trebuie salvat - Proiect de amploarea Laserului de la Magurele Interviu
Un nou proiect de amploare pune Romania pe harta cercetarii, dupa Laserul de la Magurele. De data aceasta, e vorba de un efort al oamenilor de stiinta din mai multe domenii, care si-au dat mana pentru a gasi solutii de protejare a ecosistemului Dunare-Delta-mare.

Cercetarile vor fi coordonate de tara noastra. Valoarea proiectului ajunge la 150 de milioane de euro, iar cei mai multi bani vin din fonduri UE, insa si Guvernul de la Bucuresti este printre cofinantatori.

Delta Dunarii, grav afectata de schimbarile climatice - Scenariu sumbru pentru 2050

Delta Dunarii, elogiata in New York Times: Spectaculoasa, ca intr-un vis, cu specii protejate si maidanezi

Pentru a afla mai multe despre infrastructura de cercetare numita DANUBIUS-RI, Ziare.com a stat de vorba cu Adrian Stanica, directorul stiintific al Institutului GeoEcoMar, aflat la conducerea proiectului.


Foto: Adrian Stanica

Cat de importanta este Delta Dunarii pentru Romania? Ce putem face pentru a proteja acest ...citeste mai departe despre "Delta Dunarii, paradisul ce trebuie salvat - Proiect de amploarea Laserului de la Magurele Interviu" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 853 ori