Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dunarea poluata: Cine pune in pericol viata pestilor si care e riscul pentru romani

Dunarea poluata: Cine pune in pericol viata pestilor si care e riscul pentru romani
Deversarile accidentale de petrol in albia Dunarii reprezinta principalul pericol atat pentru sanatatea oamenilor, cat si pentru biodiversitatea fluviului, a declarat Marie Jeanne Adler, director stiintific in cadrul Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) si managerul proiectului transfrontalier "Managementul Integrat al Fluviului Dunarea".

"Din cand in cand avem deversari accidentale de petrol din cauza numeroaselor rafinarii care se afla in sectorul romano-bulgar al Dunarii si in Serbia, dar si din cauza barjelor care transporta petrolul. Acestea sunt extrem de periculoase pentru populatie si vietati si trebuie intervenit extrem de rapid", a explicat Adler.

Impactul acestor deversari este cu atat mai mare cu cat unele localitati de-a lungul Dunarii isi asigura apa potabila din fluviu. De asemenea, centralele nucleare de la Kozlodui si Cernavoda nu pot folosi apa poluata pentru instalatiile de racire.

"Frecventa acestor evenimente este fluctuanta. ...citeste mai departe despre "Dunarea poluata: Cine pune in pericol viata pestilor si care e riscul pentru romani" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 898 ori