Dunarea poluata: Cine pune in pericol viata pestilor si care e riscul pentru romani

Vineri, 24 Iulie 2015, ora 11:16
1484 citiri
Dunarea poluata: Cine pune in pericol viata pestilor si care e riscul pentru romani
Foto: Ziare.com (Arhiva)

Deversarile accidentale de petrol in albia Dunarii reprezinta principalul pericol atat pentru sanatatea oamenilor, cat si pentru biodiversitatea fluviului, a declarat Marie Jeanne Adler, director stiintific in cadrul Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) si managerul proiectului transfrontalier "Managementul Integrat al Fluviului Dunarea".

"Din cand in cand avem deversari accidentale de petrol din cauza numeroaselor rafinarii care se afla in sectorul romano-bulgar al Dunarii si in Serbia, dar si din cauza barjelor care transporta petrolul. Acestea sunt extrem de periculoase pentru populatie si vietati si trebuie intervenit extrem de rapid", a explicat Adler.

Impactul acestor deversari este cu atat mai mare cu cat unele localitati de-a lungul Dunarii isi asigura apa potabila din fluviu. De asemenea, centralele nucleare de la Kozlodui si Cernavoda nu pot folosi apa poluata pentru instalatiile de racire.

"Frecventa acestor evenimente este fluctuanta. ...citeste mai departe despre "Dunarea poluata: Cine pune in pericol viata pestilor si care e riscul pentru romani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dunare poluare plastic, #poluare Dunare pesti, #plastic Dunare , #Stiri Mediu