Efectul nefast al cresterii pretului aurului - Ce se intampla cu "plamanul verde" al Pamantului

Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 08:45
1727 citiri
Efectul nefast al cresterii pretului aurului - Ce se intampla cu "plamanul verde" al Pamantului
Foto: Wikipedia

Cresterea pretului aurului a condus la defrisarea accelerata a unor zone importante din Amazon, "plamanul verde" al lumii, si din alte paduri sud-americane, se arata intr-un studiu nou referitor la impactul industriei miniere.

In conditiile in care castigurile sunt mai mari decat riscurile, mineritul la scara mica a luat amploare, ajungand si in zonele protejate, arata The Guardian.

Pana de curand, metalul pretios aflat in pamantul din padurile tropicale nu era atat de "vanat", deoarece cantitatile sunt destul de reduse, asa ca exploatarile nu erau rentabile.

Analizand datele obtinute prin satelit, cercetatorii de la Universitatea din Puerto Rico au aratat ca o zona de 1.680 de km patrati a fost defrisata intre 2001 si 2013, perioada in care pretul aurului a crescut de cinci ori, potrivit studiului publicat in jurnalul stiintific Environmental Research Letters.

Rata cu ...citeste mai departe despre "Efectul nefast al cresterii pretului aurului - Ce se intampla cu "plamanul verde" al Pamantului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret aur defrisare paduri, #pret aur defrisari Amazon , #Stiri Mediu