Bucurestenii platesc printre cele mai mari facturi la energie din UE, raportat la venituri

Sambata, 05 Noiembrie 2016, ora 16:42
1734 citiri
Bucurestenii platesc printre cele mai mari facturi la energie din UE, raportat la venituri
Foto: Arhiva Ziare.com

Bucurestenii platesc preturi mici la energie in comparatie cu locuitorii din majoritatea capitalelor europene. Cu toate acestea, facturile la curent sunt extrem de impovaratoare pentru romani, raportat la castigurile lor.

Cel putin asta reiese din studiul realizat de compania finlandeza de consultanta in energie VaasaETT, in colaborare cu autoritatile de reglementare in energie si utilitati publice din Austria si Ungaria.

Astfel, bucurestenii au platit, in medie, in octombrie 2016, 11,91 eurocenti/KWh. Curent mai ieftin exista doar in Tallin (capitala Estoniei - 10,98 eurocenti/KWh), Sofia (capitala Bulgariei - 10,56 eurocenti/KWh) si Belgrad (capitala Serbiei - 6,79 eurocenti/KWh).

Afla de ce bulgarii au curent mai ieftin ca noi

La polul opus, cele mai mari preturi sunt practicate in Copenhaga (capitala Danemarcei - 31,73 eurocenti/KWh) si Berlin (capitala Germaniei - 30,38 eurocenti/KWh).

In plus, in cazul Bucurestiului, costul efectiv al energiei electrice reprezinta ...citeste mai departe despre "Bucurestenii platesc printre cele mai mari facturi la energie din UE, raportat la venituri" pe Ziare.com

#facturi curent Bucuresti, #facturi energie electrica Bucuresti, #pret energie electrica Bucuresti , #Stiri Mediu