Firea militeaza pentru Canalul Bucuresti-Dunare: O investitie de 1,5 miliarde de euro, bani luati de la UE

Luni, 03 Octombrie 2016, ora 18:26
1578 citiri
Firea militeaza pentru Canalul Bucuresti-Dunare: O investitie de 1,5 miliarde de euro, bani luati de la UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a readus in discutie, luni, transformarea Bucurestiului in port fluvial, prin terminarea unui proiect care s-a numarat la un moment dat si printre prioritatile fostului edil, Sorin Oprescu: constructia canalului pana la Dunare.

Ea a transmis ca investitia ar putea fi obtinuta din fondurile europene si ca s-ar putea instala si niste hidrocentrale, pentru a produce energie.

"Daca suntem focalizati pe rezultatele imediate, nu inseamna ca trebuie sa ignoram aceste proiecte foarte mari. S-a vorbit mult de proiectul Bucuresti-Dunare, care ar urma sa transforme Capitala Romaniei in port fluvial. Nu stiu cat de mult se cunoaste faptul ca acest canal a fost realizat in proportie de 70% inainte de Revolutie.

Acest proiect nu ar avea doar beneficiul unui canal navigabil care ar lega practic Bucurestiul de Marea Neagra. Pe acest curs de apa cu o lungime de peste 70 de kilometri s-ar putea instala si cateva ...citeste mai departe despre "Firea militeaza pentru Canalul Bucuresti-Dunare: O investitie de 1,5 miliarde de euro, bani luati de la UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Firea canal dunare Bucuresti, #investitii canal dunare bucuresti , #Stiri Mediu