Greenpeace: In Romania sunt aproape 100 de cazuri de taieri ilegale de copaci pe zi

Joi, 09 Iunie 2016, ora 11:47
714 citiri
Greenpeace: In Romania sunt aproape 100 de cazuri de taieri ilegale de copaci pe zi
Foto: captura YouTube/ InterFlyRo

In Romania autoritatile depisteaza pana la 96 de cazuri de taieri ilegale de copaci pe zi, in crestere cu peste 50% fata de acum un an, arata un raport al Greenpeace.

Organizatia arata ca numarul cazurilor raportate de taieri ilegale de arbori era de 62 pe zi in 2013 - 2014, ajungand la 96 in 2015. Greenpeace pune trendul pe seama cresterii eficientei autoritatilor in depistarea acestor cazuri, dar si a amplificarii fenomenului taierilor ilegale, in raportul citat de Agerpres.

"Prejudiciul adus mediului din Romania prin exploatarea necontrolata a padurilor are doua componente: taierile ilegale si nerespectarea normelor tehnice de exploatare. In multe cazuri, chiar si atunci cand exploatarea este legala, aprobata, organizarea santierului este dezastruoasa. Este nevoie ca atat administratorii padurilor, cat si organismele de control sa impuna respectarea legii si sa amendeze orice abateri", a declarat Valentin Salageanu, coordonator de campanie al Greenpeace Romania.

Potrivit ...citeste mai departe despre "Greenpeace: In Romania sunt aproape 100 de cazuri de taieri ilegale de copaci pe zi" pe Ziare.com

#defrisari crestere dosare penale amenzi , #Stiri Mediu