Imagini din satelit: Care sunt cele mai poluate tari din lume

Miercuri, 16 Decembrie 2015, ora 23:04
1641 citiri
Imagini din satelit: Care sunt cele mai poluate tari din lume
Foto: NASA

SUA si Europa sunt printre cei mai mari poluatori, insa ambele si-au redus emisiile de dioxid de azot in perioada 2005 - 2014, arata NASA, conform imaginilor din satelit.

Dioxidul de azot, un gaz galben-maroniu, rezulta in urma activitatii industriale, dar este emis si de masini, in trafic, aminteste CNN.

Expunerea la dioxid de azot joaca un rol important in astm, bronsita, inflamarea plamanilor, reducandu-le acestora din urma activitatea, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Cele mai recente imagini din satelit arata ca nivelul de poluare s-a schimbat in ultimii 10 ani in mai multe regiuni si orase ale lumii.

Astfel, in nordul Chinei se observa un nivel de dioxid de azot mai mare cu 20-50% decat pana acum. Totusi, in trei zone metropolitane majore din China, printre care Beijing si Shanghai, se observa scaderi ale dioxidului de nitrogen cu 40%. Chiar si asa, in 8 decembrie guvernul de la ...citeste mai departe despre "Imagini din satelit: Care sunt cele mai poluate tari din lume" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#NASA tari popluante imagini satelit, #tari poluare lume, #tari nivel poluare, #Europa poluare, #China poluare , #Stiri Mediu