Apele lacurilor de pe planeta se incalzesc mai repede decat oceanele

Luni, 21 Decembrie 2015, ora 21:51
1190 citiri
Apele lacurilor de pe planeta se incalzesc mai repede decat oceanele
Foto: Ziare.com - Arhiva

Temperaturile lacurilor planetei cresc cu o rata medie de 0,61 grade Fahrenheit (0,6 grade Celsius = 33,8 grade Fahrenheit) in decursul unui deceniu, depasind nivelul de crestere a temperaturilor la nivelul apelor oceanice si la nivelul atmosferei, scrie UPI.com, citand un studiu international.

Pentru realizarea studiului au fost analizate temperaturile de la sol si luate prin satelit in cazul a 235 de lacuri ce reunesc mai mult de jumatate din resursele de apa ale planetei.

Daca incalzirea continua in ritmul actual, cercetatorii se asteapta ca algele care consuma oxigenul din apa lacurilor sa creasca cu 20% in urmatorul secol, iar florile algelor, care elimina toxinele ce ucid pestii, vor creste cu 5%.

Societatea umana se bazeaza pe apele de suprafata pentru majoritatea nevoilor speciei umane, atat pentru consum, cat si pentru economie, pentru productia energetica sau pentru irigarea culturilor, potrivit unei declaratii de presa a lui Stephanie Hampton, co-autor al studiului ...citeste mai departe despre "Apele lacurilor de pe planeta se incalzesc mai repede decat oceanele" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lacuri incalzire globala, #lacuri efect incalzire globala , #Stiri Mediu