Incalzirea globala distruge arta si istoria: De vina e ploaia acida

Luni, 02 Mai 2016, ora 19:38
1069 citiri
Incalzirea globala distruge arta si istoria: De vina e ploaia acida
Foto: Facebook/Costiera Amalfitana

Schimbarile climatice nu afecteaza numai milioane de persoane, ecosisteme, animale si plante, cum avertizeaza oamenii de stiinta din intreaga lume, ci si mii de opere de arta si patrimoniul cultural - statui, catedrale, fantani.

Emisiile de CO2 genereaza schimbari in compozitia chimica a atmosferei din cauza carora ploaia este mai acida. Aceasta ploaie, care uneori este tot atat de acida ca otetul, are un efect coroziv asupra unora dintre materialele care dau viata sculpturilor, bisericilor, fantanilor sau palatelor, relateaza cotidianul spaniol El Mundo.

"Ploaia acida afecteaza mai ales marmura si alte pietre calcaroase, pe care incetul cu incetul le distruge, le dizolva. Vedem deja statui grav afectate de aceasta ploaie. Daca nu se face nimic, in termen de 20 de ani multe cladiri, sculpturi si fantani care impodobesc pietele noastre ar putea fi grav deteriorate.

Singura solutie pentru a le proteja ar fi aceea de a le acoperi", apreciaza Elisabetta Erba, cercetator si ...citeste mai departe despre "Incalzirea globala distruge arta si istoria: De vina e ploaia acida" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ploaie acida distruge monumente arta, #incalzire globala distruge monumente , #Stiri Mediu