Intram in randul lumii? Ministerul Mediului vrea ca firmele de salubritate sa colecteze separat deseurile

Vineri, 04 Martie 2016, ora 19:14
954 citiri
Intram in randul lumii? Ministerul Mediului vrea ca firmele de salubritate sa colecteze separat deseurile
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Mediului vrea sa creeze cadrul legal prin care autoritatile locale sa oblige firmele de salubritate sa colecteze separat deseurile, a declarat, vineri, Corina Lupu, secretar de stat in cadrul institutiei.

"Daca nu inchidem lantul cu obligatia colectarii separate a salubristilor, nu o sa putem face nimic. Acesta este adevarul. Daca in Legea 101, care nu este a noastra, exista prevederi si daca la noi Garda de Mediu poate sa aplice masuri coercitive foarte serioase, pana la urma administratia publica locala, daca nu are grija la momentul intocmirii contractului cu un salubrist ca acela sa aiba infrastructura respectiva si de masini compartimentate sa vina sa ia (deseurile - n. red.) nu se rezolva mare lucru. Aceste aspecte incercam sa le imbunatatim acum", a spus Lupu.

Secretarul de stat a precizat ca in momentul de fata exista o colaborare cu Ministerul Dezvoltarii.

"Ministerul Mediului nu este ministerul salubritatii. Ne-am propus - si se pare ca reusim - o foarte ...citeste mai departe despre "Intram in randul lumii? Ministerul Mediului vrea ca firmele de salubritate sa colecteze separat deseurile" pe Ziare.com

#colectare selectiva deseuri, #colectare deseuri, #colectare selectiva gunoaie , #Stiri Mediu