Japonezii vor sa monteze panouri solare direct in spatiu, pentru eficienta maxima

Miercuri, 07 Mai 2014, ora 08:53
5346 citiri
Japonezii vor sa monteze panouri solare direct in spatiu, pentru eficienta maxima
Foto: japandailypress.com

Specialistii japonezi au pus la cale un proiect revolutionar prin care vor sa foloseasca energia solara. Noutatea tine de modul in care aceasta este exploatata, infrastructura urmand a fi construita in spatiu.

Expertii vor sa trimita sateliti pe orbita Terrei, care sa capteze energia solara, scrie CBS News. Ei spera sa duca totul la bun sfarsit pana in anul 2030. Energia astfel acumulata urmeaza apoi sa fie transmisa spre Pamant.

Japonia incearca sa gaseasca si alte surse regenerabile, dupa ce cutremurul din 2011 a creat numeroase probleme centralei nucleare de la Fukushima. Aceasta tara nu dispune de un teritoriu prea mare, insa si-a indreptat atentia spre cosmos, dupa cum spune Susumu Sasaki, de la agentia spatiala a tarii sale, denumita JAXA (Japan Aerospace Exploration Agency).

In prezent se lucreaza cu mai multe modele ce pot fi puse in aplicare in viitor. Ele iau in calcul si un sistem special ...citeste mai departe despre "Japonezii vor sa monteze panouri solare direct in spatiu, pentru eficienta maxima" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#energie solara spatiu, #spatiu energie solara, #energie Soare panouri solare, #panouri solare energie , #Stiri Mediu