NASA: Pamantul se incalzeste intr-un ritm fara precedent in ultimul mileniu. Ce ne asteapta

Miercuri, 31 August 2016, ora 11:21
3414 citiri
NASA: Pamantul se incalzeste intr-un ritm fara precedent in ultimul mileniu. Ce ne asteapta
Foto: Arhiva/Ziare.com

Inregistrarile temperaturilor de la anul 1800 incoace arata ca in ultimii zeci de ani incalzirea s-a accelerat intr-un ritm nemaivazut de 1.000 de ani.

E foarte greu de crezut ca vom reusi sa mentinem incalzirea globala in limita agreata de natiuni anul trecut, afirma Gavin Schmidt, un om de stiinta din cadrul NASA, conform The Guardian.

Deja anul acesta temperatura medie globala a crescut cu 1,38 grade Celsius fata de cea din secolul XIX, apropiindu-se periculos de mult de limita maxima stabilita, de 1,5 grade Celsius, agreata printr-un acord semnat anul trecut la Paris.

Iulie a fost cea mai fierbinte luna de cand se masoara temperaturile. De altfel, fiecare luna, incepand cu octombrie 2015, a venit cu un nou record.

Chiar daca masuratorile nu se fac de foarte multa vreme, mostrele de gheata analizate si sedimentele arata ca Pamantul nu a mai trecut printr-un proces de incalzire atat de accentuata in ultimul mileniu.

Ce s-a intamplat in ultimii 30 de ani este fara ...citeste mai departe despre "NASA: Pamantul se incalzeste intr-un ritm fara precedent in ultimul mileniu. Ce ne asteapta" pe Ziare.com

#NASA incalzire clima, #incalzire globala record NASA, #efecte incalzire globala, #clima 1000 ani , #Stiri Mediu