Neajutorati in fata furiei naturii: Suma uriasa pierduta de Romania in urma fenomenele extreme

Luni, 23 Martie 2015, ora 13:04
923 citiri
Neajutorati in fata furiei naturii: Suma uriasa pierduta de Romania in urma fenomenele extreme

Pierderile economice suferite de Romania in ultimii 42 de ani, cauzate de 71 de fenomene meteo si hidro extreme, au ajuns la 12 miliarde de euro, a declarat, luni, Ion Sandu, directorul general al ANM, citand un Raport al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU).

"Dupa ce politicieni importanti, in timpul viscolelor, ataca ANM-ul, mi se pare ca e un lucru extraordinar ca de Ziua Meteorologiei Ministerul Mediului ne lauda. Organizatia Meteorologica Mondiala a analizat masuratorile meteorologice in 2014, asa cum o face in fiecare an, si e fara dubiu ca 2014 a fost cel mai cald an din istoria masuratorilor meteorologice, comparativ cu perioada 1961-1990. Ultimul cel mai cald an a fost 2010. Manifestarile meteorologice si hidrologice reprezinta peste 90% din cauzele dezastrelor la nivel mondial.

La capitolul pierderi, in ultimii 42 de ani, pierderile cauzate de aceste fenomene meteorologice extreme se ridica, la nivel mondial, la 2.300 miliarde de dolari. In Romania, intre anii 1961-1990, ...citeste mai departe despre "Neajutorati in fata furiei naturii: Suma uriasa pierduta de Romania in urma fenomenele extreme" pe Ziare.com

#fenomene meteo extreme pierderi, #Romania fenomene meteo extreme, #pierderi fenomene meteo , #Stiri Mediu