Noul Cod Silvic: Se va retrage firma austriaca Schweighofer din Romania?

Vineri, 15 Mai 2015, ora 14:49
1021 citiri
Noul Cod Silvic: Se va retrage firma austriaca Schweighofer din Romania?
Foto: Holzindustrie Schweighofer

Compania austriaca Schweighofer Holzindustrie afirma ca s-ar putea retrage din Romania din cauza noului Cod Silvic, actiune care ar putea pune in pericol pana la 3.000 de locuri de munca.

Un purtator de cuvant al Schweighofer Holzindustrie a declarat vineri ca "impactul noii legi nu poate fi estimat", dar ca este posibil ca unele locatii sa fie inchise, transmite APA.

Holzindustrie Schweighofer are in prezent 2.670 de angajati in Romania, iar pana la finele anului ar putea ajunge la peste 3.000. Compania cu sediul la Viena i-a scris in toamna anului 2014 prim-ministrului roman Victor Ponta, amenintand ca va recurge la concedieri in masa.

Purtatorul de cuvant al lui Schweighofer a subliniat vineri ca in ultima perioada au fost facute publice o serie de detalii din noul Cod Silvic. Legea include un articol potrivit caruia o societate poate prelucra doar 30% dintr-un tip de lemn.

In data de 10 mai, directorul companiei Gerald Schweighofer a trimis o scrisoare deschisa ...citeste mai departe despre "Noul Cod Silvic: Se va retrage firma austriaca Schweighofer din Romania?" pe Ziare.com

#Schweighofer Holzindustrie pleaca Romania, #Cod Silvic Schweighofer Holzindustrie , #Stiri Mediu