O solutie ieftina si simpla la problema apei: Cartea potabila

Luni, 31 August 2015, ora 11:39
910 citiri
O solutie ieftina si simpla la problema apei: Cartea potabila
Foto: Facebook/Page Drinking Paper

Aproximativ 663 de milioane de oameni de pe intreaga planeta nu au acces la apa potabila si trebuie sa se multumeasca cu apa provenind din surse nesigure si contaminate.

Theresa Dankovich, chimist si cercetator post-doctoral la Universitatea Carnegie Mellon, lucreaza la o solutie ieftina si usoara la aceasta problema. In timpul doctoratului la Universitatea McGill, cercetatoarea a creat un filtru de hartie cu nanoparticule de argint, care poate face apele infestate la fel de curate ca apa care curge la robinet in SUA. In testele de laborator s-a dovedit ca filtrul de hartie omoara peste 99,9% dintre bacterii, scrie Newsweek.

Pentru a produce filtrul, Dankovich incepe procesul cu o hartie groasa, poroasa si ieftina, care ramane rezistenta si cand e udata. Hartia este inmuiata intr-o solutie care contine un precursor al nanoparticulelor de argint. Hartia este apoi incalzita intr-un cuptor pentru ca nanoparticulele sa adere bine de fibrele hartiei. Filtrul este apoi clatit si uscat. ...citeste mai departe despre "O solutie ieftina si simpla la problema apei: Cartea potabila" pe Ziare.com

#filtru hartie apa potabila, #Drinkable Book, #apa potabila filtru , #Stiri Mediu