Oamenii au impins Pamantul intr-o noua era geologica: Am intrat in Antropocen

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 13:13
962 citiri
Oamenii au impins Pamantul intr-o noua era geologica: Am intrat in Antropocen
Foto: Pexels

Exista suficiente dovezi ca impactul omenirii asupra atmosferei, oceanelor, florei si faunei Pamantului, a impins planeta intr-o noua era geologica.

Era in care se afla acum Pamantul, Holocen, care a inceput in urma cu 12.000 de ani, trebuie inlocuita de Antropocen, scrie The Guardian.

Noul studiu ofera cele mai puternice argumente de pana acum in sprijinul teoriei ca omenirea a impins Pamantul intr-o noua era geologica.

Colin Waters, geologul principal al British Geological Survey si autor al studiului publicat joi, arata ca documentul "spune ca schimbarile sunt la fel de mari ca cele petrecute la sfarsitul ultimei ere glaciare. Este o chestie importanta".

Oamenii au devenit o forta geologica. Bun venit in era Antropocena!

Scara si ritmul schimbarii unor indicatori, precum concentratiile de CO2 si metan din atmosfera, sunt mai mari si mai rapide decat schimbarile ce au definit inceputul Holocenului.

Oamenii au facut schimbari inedite, geologic vorbind. Un exemplu de ...citeste mai departe despre "Oamenii au impins Pamantul intr-o noua era geologica: Am intrat in Antropocen" pe Ziare.com

#Pamant era Antropocen, #Pamant studiu extinctie, #Pamant Antropocen , #Stiri Mediu