Ora Pamantului, un succes: Ce economii au facut romanii

Duminica, 26 Martie 2017, ora 11:26
1590 citiri

Luminile s-au stins, sambata seara, pentru o ora, in Bucuresti si in mai multe orase ale tarii, cu ocazia evenimentului Ora Pamantului, iar acest lucru a dus la o scadere importanta a consumului de curent electric la nivel national - 6 la suta sau 467 de megawatti.

La ora 20:24, consumul era de 7.455 Mw, la ora 20:30 a inceput Ora Pamantului, iar la 21:23 consumul era de 6.988 Mw, potrivit Digi 24.

Centrul Capitalei, Palatul Parlamentului si Palatul Victoria sunt cateva dintre locurile unde s-a stins lumina cu aceasta ocazie, iar biciclistii au plecat in mars prin oras, pentru a trage un semnal de alarma cu privire la poluare.

Alte evenimente similare au avut loc si in alte orase ale tarii.

La Oradea, in Piata Unirii, au fost stinse luminile, iar voluntarii au aprins lumanari ecologice, in timp ce la Craiova Asociatia Studentilor din Facultatea de Fizica a pregatit cateva telescoape, pentru ca oamenii sa poata observa mai multe constelatii. De asemenea, si luminile din centrul istoric al Brasovului au fost stinse.

Ora Pamantului este sarbatorita in fiecare an, in ultima sambata din luna martie, pentru a atrage atentia in ce priveste reducerea consumului de energie electrica, ce ar ajuta la reducerea poluarii mediului inconjurator.

Citeste mai multe despre Ora Pamantului:

Cine inchide lumina si ce manifestari au loc in toata taraPutem economisi energie pentru consumul unui spital pe un an intreg ...citeste mai departe despre "Ora Pamantului, un succes: Ce economii au facut romanii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ora Pamantului 2017 Romania, #lumini stinse Ora Pamantului Romania, #Ora Pamantului reducere poluare , #Stiri Mediu