Orasele isi fac gradini aproape de cer. Facturi mai mici pentru proprietari, printre avantaje

Duminica, 29 Martie 2015, ora 06:38
1012 citiri
Orasele isi fac gradini aproape de cer. Facturi mai mici pentru proprietari, printre avantaje
Foto: Scott Torrance Landscape Architect (ESRI Canada)

Beneficiile acoperisurilor verzi sunt recunoscute din ce in ce mai mult, iar orase si tari din intreaga lume si-au propus sa si le insuseasca.

Cel mai recent este cazul Frantei, unde Parlamentul tocmai a aprobat o lege prin care se prevede acoperirea partiala fie cu panouri solare, fie cu plante a cladirilor nou construite in zone comerciale, scrie Quartz.

Dincolo de factorul estetic, se considera ca acoperisurile vii au un rol in reducerea problemelor privind infiltratiile, prin absorbtia apei de ploaie. De asemenea, acestea favorizeaza biodiversitatea, constituind habitate pentru micile vietuitoare urbane, si ajuta la combaterea "efectului de sera".

Nu in ultimul rand, minimalizeaza cantitatea de energie folosita de cladiri pentru a regla temperatura.

Cu mult in urma unor tari europene precum Germania sau Danemarca in ceea ce priveste dezvoltarea de tehnologii verzi, Parisul actioneaza pentru reducerea decalajului. Luna trecuta, au fost instalate turbine eoliene chiar in ...citeste mai departe despre "Orasele isi fac gradini aproape de cer. Facturi mai mici pentru proprietari, printre avantaje" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acoperis verde, #gradini acoperis orase , #Stiri Mediu