Pana si Siria se gandeste sa adere la Acordul de la Paris. America ar ramane singura tara care nu aplica pactul

Marti, 07 Noiembrie 2017, ora 17:54
1685 citiri

Siria urmeaza sa trimita documentele de adere la Acordul de la Paris, au declarat mai multi oficiali de la Damasc, astfel ca SUA va ramane singura tara care nu aplica pactul global privind combaterea schimbarilor climatice.

Oficialii sirieni care urmeaza sa participe la discutiile de la Bonn, Germania, privind schimbarile climatice, au declarat ca Damascul se pregateste sa trimita documentele de ratificare, informeaza site-ul postului BBC News.

In momentul in care era negociat si semnat acordul climatic de la Paris, in Siria aveau loc confruntari sangeroase, iar regimul de la Damasc era in mod efectiv un paria in plan international, altfel ca tara nu se afla in pozitia de a adera la pactul global.

Ministrii pentru Protectia Mediului din intreaga lume urmeaza sa se reuneasca intre 6-17 noiembrie la Bonn, Germania, pentru a discuta despre normele de aplicare a Acordului climatic.

Reuniunea se desfasoara la doar cateva saptamani dupa ce mai multe insule din Caraibe si statele americane Florida si Texas au fost devastate de uragane neobisnuit de puternice.

Oamenii de stiinta afirma ca temperatura crescuta a apei si aerului ca urmare a schimbarilor climatice a contribuit la amplificarea severitatii furtunilor. Pe de alta parte, Agentia pentru Protectia Mediului din SUA a denuntat aceste afirmatii drept o incercare de a "politiza" dezastrele naturale.

In luna iunie 2017, presedintele Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris.

Anterior, Donald Trump a declarat ca nu crede in schimbarile climatice realizate de om si a promis sa "anuleze" Acordul climatic de la Paris pe care il considera daunator afacerilor americane.

Retragerea din Acordul climatic de la Paris (semnat in decembrie 2015 si intrat in vigoare in noiembrie 2016) constituie o noua decizie a presedintelui Donald Trump in sensul distantarii de politicile Administratiei Barack Obama.

Trump aplica cenzura la nivel inalt: A interzis sintagma "schimbari climatice" in institutiile SUATrump, contrazis chiar de Guvernul SUA: Modificarile climatice produse de omenire sunt realeCe spun bogatii planetei despre decizia lui Trump de a retrage SUA din Acordul de la Paris ...citeste mai departe despre "Pana si Siria se gandeste sa adere la Acordul de la Paris. America ar ramane singura tara care nu aplica pactul" pe Ziare.com

#Siria Acord Paris, #Siria acord schimbari climatice , #Stiri Mediu