Poti sa-ti faci locuinta eco pe banii statului - Riscurile programului "Casa Verde"

Vineri, 29 Iulie 2016, ora 07:44
1232 citiri
Poti sa-ti faci locuinta eco pe banii statului - Riscurile programului "Casa Verde"
Foto: Casa Solaris

Romanii care vor sa-si instaleze panouri solare sau sa-si izoleze locuintele cu materiale ecologice pot primi bani de la stat. Insa cat de viabil este programul propus de Guvern?

Ministrul Mediului, Cristiana Pasca-Palmer, a explicat ca prin programul "Casa Verde", revitalizat dupa 5 ani, o persoana fizica poate obtine o finantare de 6.000 de lei pentru achizitia unor panouri solare care sa asigure apa calda menajera, ceea ce acopera 100% din costuri.

Insa in cazul achizitiei unei pompe de caldura, finantarea ajunge la 8.000 de lei, adica 70-80% din cat trebuie sa scoti din buzunar pentru asa ceva.

Mai mult, poti primi maximum 40.000 de lei de la stat pentru izolarea cu materiale ecologice a casei tale, prin programul "Casa Verde Plus".

"Ideea este foarte buna si sunt tari in UE in care astfel de programe se implementeaza de ani de zile, conducand la reduceri de emisii de gaze cu efect de sera, dar si la imbunatatirea confortului termic (...) Sumele alocate pe proiect... citeste mai departe despre "Poti sa-ti faci locuinta eco pe banii statului - Riscurile programului "Casa Verde"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masuri Casa Verde, #programul casa verde, #riscuri Casa Verde, #casa verde, #bani Casa Verde , #Stiri Mediu