Printul Paul a obtinut in instanta peste 200 de hectare de padure in Timis

Miercuri, 04 Decembrie 2013, ora 11:30
2186 citiri
Printul Paul a obtinut in instanta peste 200 de hectare de padure in Timis
Conacul regal din Banloc, Timis

Printul Paul de Romania a revendicat la Conacul regal din Banloc, Timis, peste 770 de hectare de teren agricol si 537 de hectare de padure, "cu tot inventarul existent, precum si constructii accesorii".

Potrivit reprezentantilor primarie comunei,revendicatorul este indreptatit sa primeasca, in baza hotararii definitive a instantelor judecatoresti, o suprafata de padure, conform cotei de mostenire care ii revine. Dupa inventarierea prevazuta de Legea 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania, acestuia urmeaza sa i se restituie 216 hectare de padure, cu care va fi pus in posesie, in perioada urmatoare.

Primarul Cornel Tota a declarat, totodata, ca printul Paul revendica si castelul, iar zece hectare de teren apartinand parcului din jurul sau solicita sa fie asimilate padurii. Actualmente, Conacul regal de la Banloc este concesionat de catre consiliul local Mitropoliei Banatului, care ar fi dorit sa-l transforme intr-o tabara ecumenica.

Conacul regal din Banloc ar putea fi transformat in csaa de vanatoare

Se pare ca printul Paul Lambrino vrea sa transforme fostul conac intr-o casa de vanatoare, lucru de care nici nu doreste sa auda insa actualul primar al comunei.

Conacul regal din Banloc a fost ridicat, in stil Renaissance, in anul 1759, fiind achizitionat de sora regelui Carol al II-lea, principesa Elisabeta a Greciei, in anul 1935. Regina Elisabeta a fost nu doar proprietara castelului, ci si a unei mari suprafete de teren, cu orezarie si pescarie, a unor herghelii, a unor parcuri si gradini renumite. In 1948, a fost obligata de autoritatile comuniste sa plece in exil, iar conacul a devenit, pe rand, casa de batrani sau orfelinat, apoi a intrat in posesia fostului IAS, potrivit publicatiei Renasterea Banateana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#printul Paul revendicare, #Conac regal Banloc, #printul Paul teren agricol , #Stiri Mediu