Productia agricola mondiala, in pericol din cauza incalzirii climatice

Luni, 16 Februarie 2015, ora 23:14
1025 citiri
Productia agricola mondiala, in pericol din cauza incalzirii climatice

Accelerarea incalzirii climatice ridica numeroase semne de intrebare in privinta productiei agricole mondiale in deceniile urmatoare, au avertizat duminica oameni de stiinta, in opinia carora sunt necesare profunde schimbari in societate pentru a putea face fata acestei situatii.

"Lumea poate fi hranita in 2050, insa, pentru ca acest lucru sa fie posibil, trebuie luate masuri pentru limitarea efectelor schimbarilor climatice asupra productiei agricole", a spus Jerry Hatfield, director al Laboratorului national american pentru agricultura si mediu, relateaza France Presse.

El a explicat, in cadrul unei prezentari la conferinta American Society for the Advancement of Science (AAAS), organizata la San Jose (California), ca in urmatorii 35 de ani productia alimentara ar trebui sa se dubleze pentru a putea hrani cele 9 miliarde de oameni ai planetei din 2050, fata de cei 7 miliarde in prezent.

"Insa extrema volatilitate a precipitatiilor din marile campii cu culturi americane, de ...citeste mai departe despre "Productia agricola mondiala, in pericol din cauza incalzirii climatice" pe Ziare.com

#incalzirea climatica securitate alimentara, #alimente incalzire climatica, #incalzire globala alimente , #Stiri Mediu