Proiectul nuclear care ar putea crea 16.000 de locuri de munca in Romania

Luni, 30 Mai 2016, ora 15:30
2975 citiri
Proiectul nuclear care ar putea crea 16.000 de locuri de munca in Romania
Foto: Nuclearelectrica

Constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda va duce la crearea a aproximativ 16.000 de locuri de munca in Romania, sustin reprezentantii Forumului Atomic Roman (ROMATOM).

Acestia au salutat, luni, aprobarea de catre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a raportului ministrului Energiei, Victor Vlad Grigorescu, cu privire la proiectul unitatilor 3 si 4 de la Centrala Cernavoda, stabilind ca este o investitie prioritara pentru Romania.

"Implementarea proiectului va avea un impact favorabil asupra economiei nationale si locale, estimandu-se astfel crearea a circa 16.000 de locuri de munca ce vor fi direct ocupate in industria nationala pentru finalizarea Unitatilor 3 si 4 Cernavoda", a declarat Marius Gheorghiu, directorul general al Elcomex IEA, firma care detine presedintia ROMATOM.

Potrivit acestuia, realizarea proiectului este benefica pentru Romania, prin atingerea unei cote de 30-32% pentru energia nucleara in mixul ...citeste mai departe despre "Proiectul nuclear care ar putea crea 16.000 de locuri de munca in Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#energia nucleara locuri munca, #reactoare Cernavoda locuri munca, #locuri munca Romania centrala nucleara , #Stiri Mediu