Proiectul uluitor care poate schimba energia viitorului

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 10:09
3963 citiri
Proiectul uluitor care poate schimba energia viitorului
Foto: wired.com

Americanii au pus la cale un plan impresionant care ii poate ajuta sa capteze energia solara in spatiu si sa o directioneze pe Pamant cu ajutorul unor dispozitive revolutionare.

De zeci de ani, Pentagonul este unul dintre cei mai mari consumatori de petrol din lume. In contextul cresterii pretului la aceasta sursa de energie, armata americana isi indreapta privirea spre cea solara, scrie wired.com.

Aceasta ar putea fi folosita de armata SUA, pentru ca are capacitatea de a simplifica numeroase proceduri executate de fortele militare americane. Unele misiuni vor putea fi mai eficiente datorita noi tehnologii, caci vehiculele folosite nu ar mai depinde de realimentarea care trebuie facuta in mod regulat.

Energie prin radiofrecventa

Noul proiect de captare a energiei apartine unui organism dedicat cercetarii (Naval Research Laboratory-NRL). Pana in prezent au fost construite si testate doua prototipuri, unul dintre acestea purtand si numele de "modul senvis", datorita faptului ...citeste mai departe despre "Proiectul uluitor care poate schimba energia viitorului" pe Ziare.com

#energie solara SUA, #proiect energie solara, #satelit energie solara , #Stiri Mediu