Rusia scoate un as din maneca: Boicoteaza un proiect de 20 de miliarde de dolari in Turcia

Miercuri, 09 Decembrie 2015, ora 19:17
1604 citiri
Rusia scoate un as din maneca: Boicoteaza un proiect de 20 de miliarde de dolari in Turcia
Foto: Arhiva Ziare.com

Compania rusa de stat Rosatom a oprit lucrarile la prima centrala nucleara din Turcia, un proiect ce valoreaza 20 de miliarde de dolari, au declarat miercuri pentru Reuters o serie de oficiali turci.

Cele doua state trec prin cea mai grava criza diplomatica de la Razboiul Rece, dupa ce un avion militar rus a fost doborat pe 24 noiembrie de catre armata turca.

Oficialii de la Ankara au explicat, miercuri, ca firma Rosatom nu a finalizat contractul privind construirea centralei si ca nu este interesata sa faca acest lucru din cauza clauzelor privind compensatiile.

In consecinta, Turcia analizeaza deja alti potentiali candidati la construirea proiectului, sustin oficialii.

Acord pentru centrala nucleara

In 2011, Turcia si compania rusa Rosatom au semnat un acord pentru a construi si opera o centrala nucleara cu patru reactoare, de 1.200 megavati, in provincia Mersin de pe coasta Marii Mediterane. Initial, Rosatom a promis ca primul reactor va fi gata pana in anul 2019 dar ...citeste mai departe despre "Rusia scoate un as din maneca: Boicoteaza un proiect de 20 de miliarde de dolari in Turcia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia opreste lucrari centrala nucleara Turcia, #Rusia centrala nucleara Turcia, #centrala nucleara Turcia , #Stiri Mediu