Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Salvati Padurea Baneasa: Petitie sa nu fie construit drumul spre un cartier rezidential prin mijlocul padurii

Salvati Padurea Baneasa: Petitie sa nu fie construit drumul spre un cartier rezidential prin mijlocul padurii
Filiala Bucuresti a Uniunii Salvati Romania a initiat petitia "Salvati Padurea Baneasa!" prin care cere autoritatilor sa renunte la planul de a construi un drum public prin mijlocul padurii.

"Padurea Baneasa este in pericol. Autoritatile, impinse de mari interese imobiliare private, sunt pe cale sa construiasca un drum care va taia padurea pe din doua. Odata cu drumul public vor veni si noile dezvoltari rezidentiale, cartiere intregi care vor pune la pamant si putinul ramas din fostii Codri ai Vlasiei", a declarat Roxana Wring, presedinte USR Bucuresti si consilier municipal, citata de Agerpres.

Conform USR, autoritatile vor "cu orice pret" sa preia de la Romsilva drumul forestier folosit ca ruta alternativa de acces in zona si sa il transforme in drum public, "sub pretextul" rezolvarii problemelor cu care se confrunta locuitorii din cartierul Greenfield.

"Numai ca problema pe care vor sa o rezolve autoritatile nu mai exista (sau cel putin are alte solutii decat traversarea padurii). In numeroase declaratii publice, dezvoltatorul Greenfield a aratat ca este in curs de solutionare a problemei, punand la dispozitia locuitorilor din zona trei solutii de imbunatatire a accesului spre si dinspre oras. Prin urmare, adevarata miza este cu totul alta, si anume dezvoltarea de noi zone rezidentiale in interiorul padurii.

Odata ce va exista (inca) un drum public, proprietarii din Padurea Baneasa vor putea construi in voie. Iar daca ne uitam la cine sunt cei care detin suprafete mari de teren in zona vom vedea ca insistentele autoritatilor nu sunt deloc intamplatoare. Marii proprietari de padure sunt, asa cum presa a relatat in numeroase randuri, personaje controversate, cu un bogat istoric de retrocedari dubioase si afaceri imobiliare de zeci si sute de milioane de euro", se arata in comunicat.

Petitia poate fi consultata si semnata AICI

Dezvoltatorul imobiliar nu si-a respectat angajamentele

USR spune ca a realizat si un scurt istoric al zonei, aratand ca accesul in cartierul Greenfield s-a facut pana la inceputul anului trecut atat pe Aleea Teisani (o strada cu o banda pe sens), cat si pe drumul forestier din Padurea Baneasa.

La inceputul lui 2017, insa, drumul forestier a fost inchis in urma unei decizii definitive a instantei. Situatia a dus la blocaje severe pentru locuitorii din Greenfield.

"Trebuie spus ca, in momentul in care a obtinut autorizatia pentru construirea cartierului, dezvoltatorul s-a angajat ca va face inca o intrare di ...citeste mai departe despre "Salvati Padurea Baneasa: Petitie sa nu fie construit drumul spre un cartier rezidential prin mijlocul padurii" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 804 ori