SEGA: Romanii si bulgarii isi prezinta Dunarea europeana

Joi, 25 Octombrie 2007, ora 13:19
1058 citiri
SEGA: Romanii si bulgarii isi prezinta Dunarea europeana

SEGA (Bulgaria) - Sub titlul "Dunarea - fluviu european", astazi, la Ruse, s-a deschis o expozitie documentara comuna a Agentiei de Stat pentru Arhive si a Arhivelor Nationale ale Romaniei. Momentul marcheaza implinirea a 55 de ani de la infiintarea Arhivelor de Stat din Ruse.

Expozitia include documente din fondurile Arhivelor Centrale ale Statului din Sofia si din cadrul arhivelor statului de la Vidin, Montana, Veliko-Tarnovo, Ruse, Silistra si Tutrakan. Expozitia are ca punct de plecare orasul Ruse si va fi gazduita de catre toate orasele din Bulgaria care au pus la dispozitie documente pentru organizarea sa. Sunt prezentate documente autentice care vorbesc despre importanta conventiilor europene privind dezvoltarea navigatiei de la mijlocul secolului XIX, precum si despre activitatea intensa a Comisiei Europene a Dunarii.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.