Semnal de alarma! Consumul de carne distruge accelerat planeta

Sambata, 11 Ianuarie 2014, ora 09:45
1650 citiri
Semnal de alarma! Consumul de carne distruge accelerat planeta
Foto: Le Parisien

Organizatia neguvernamentala "Amis de la Terre" a avertizat faptul ca productia intensiva de carne are un impact devastator asupra mediului, in raportul cu privire la consumul de carne la nivel mondial.

"Productia intensiva de carne nu inseamna numai suferinta unor animale. Acest lucru distruge mediul inconjurator si inghite o cantitate mare din materiile noastre prime pe care le importam din sud pentru a hrani aceste animale", a afirmat intr-un comunicat Barbara Unmussig, presedinta Fundatiei "Heinrich Boll", un ONG apropiat Verzilor germani care a ajutat la publicarea acestui raport, mentionat de Le Parisien.

Potrivit raportului elaborat de "Amis de la Terre", circa 15.500 de litri de apa sunt necesari pentru producerea unui kilogram de carne de vita. Cu aceeasi cantitate de apa, se pot produce 12 kilograme de grau sau 118 kilograme de morcovi, afirma ONG-ul.

"De fiecare data cand mancam, noi facem o alegere politica care are un impact asupra vietii oamenilor, a mediului, a ...citeste mai departe despre "Semnal de alarma! Consumul de carne distruge accelerat planeta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#distrugere planeta consum carne, #consum apa productie carne, #studiu consum carne, #carne distrugere planeta, #studiu consum plante distrugere planeta , #Stiri Mediu