Soarele ne trimite energie berechet, iar noi ne chinuim sa extragem titei

Duminica, 28 Decembrie 2014, ora 21:19
1441 citiri
Soarele ne trimite energie berechet, iar noi ne chinuim sa extragem titei
Foto: Stopco 2

Omenirea dispune la aceasta ora de suficienta tehnologie ca sa exploateze energia solara, iar soarele ne trimite gratis de 5.000 de ori mai multa energie decat cea de care are nevoie planeta.

Cand, nu daca

Fireste, sunt destule glasuri care observa ca aceasta energie venita gratis nu poate fi folosita decat cu pretul unor instalatii si echipamente, ale caror costuri fac aproape sa nu merite efortul, comenteaza un articol pe aceasta tema, publicat in Project Syndicate.

Pe acesti negativisti trebuie sa-i linistim, explicandu-le ca pretul panourilor fotovoltaice de captare a energiei a scazut din 2008 pana in prezent cu 80% si continua sa scada.

Cele mai performante centrale fotovoltaice produc astazi curent electric la pretul de 0,1 dolari pe kWh, ceea ce este acceptabil si, mai ales, ofera sperante de viitor.

Sa nu uitam ca energia produsa de aburi revenea atat de scump initial, incat unele guverne au stat mult la indoiala, intrebandu-se daca este cazul sa-si amenajeze ...citeste mai departe despre "Soarele ne trimite energie berechet, iar noi ne chinuim sa extragem titei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#energie surse alternative, #energie solara, #panouri solare, #energie solara stocare , #Stiri Mediu