Suma uriasa cheltuita in intreaga lume pentru a salva Pamantul de la un dezastru climatic

Luni, 14 Decembrie 2015, ora 15:06
1277 citiri
Suma uriasa cheltuita in intreaga lume pentru a salva Pamantul de la un dezastru climatic
Foto: Arhiva Ziare.com

Planul Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) de a face industria energetica mai prietenoasa cu mediul inconjurator va costa tarile membre, printre care si Romania, 16,5 trilioane de dolari in total.

Acesti bani sunt necesari pentru a reduce poluarea potrivit obiectivelor asumate in cadrul acordului de la Paris semnat in weekend de 187 de tari, estimarile fiind facute de Agentia Internationala pentru Energie (EIA), relateaza Bloomberg.

Comparativ, bugetul prognozat pentru 2016 al tarii noastre este estimat la aproximativ 182 de miliarde de dolari.

"Principalul punct forte al acordului de la Paris este ca va permite dezvoltarea a sute de proiecte", a spus Paul Bledsoe, consilierul fostului presedinte american Bill Clinton pe teme de mediu.

"Se transmite un semnal puternic legat de nevoie ca energia verde sa aiba parte de sprijinul statului, prin subventii", a adaugat acesta.

Ce presupune acordul

Textul acordului propune limitarea cresterii temperaturii globale medii "cu ...citeste mai departe despre "Suma uriasa cheltuita in intreaga lume pentru a salva Pamantul de la un dezastru climatic" pe Ziare.com

#acord istoric mediu Paris, #acord incalzire globala Paris, #incalzire globala costuri, #incalzire globala Paris , #Stiri Mediu