Taxa "la groapa" sau cum incearca Romania sa iasa din gunoi

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 17:01
907 citiri
Taxa "la groapa" sau cum incearca Romania sa iasa din gunoi
Foto: Arhiva Ziare.com

Taxa "la groapa", care ar putea incuraja reciclarea, apare intr-un nou proiect de ordonanta de guvern. Ar trebui aplicata de anul acesta la 80 de lei/tona.

Taxa pentru depozitarea deseurilor la groapa de gunoi, un proiect mai vechi pentru incurajarea reciclarii, capitol la care Romania este pe ultimul loc in UE, este cuprinsa intr-un proiect de ordonanta pus in dezbatere de Ministerul Mediului.

Anuntata inca din vara anului trecut de fostul ministru Gratiela Gavrilescu, taxa de 80 de lei/tona ar trebui aplicata din acest an.

In luna iulie 2015, fostul ministru al Mediului Gratiela Gavrilescu spunea ca de la 1 ianuarie 2016 va fi introdusa taxa "la groapa" in cuantum de 80 de lei/tona, care se va dubla pana la sfarsitul anului.

La inceputul lui martie, a fost pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Mediului un proiect de ordonanta simpla, vizand introducerea acestei taxe, dar si alte modificari la OUG 196/2005 privind Fondul pentru Mediu.

Taxa ar urma sa fie ...citeste mai departe despre "Taxa "la groapa" sau cum incearca Romania sa iasa din gunoi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxa groapa gunoi, #proiect mediu reciclare Romania, #taxa Romania groapa gunoi , #Stiri Mediu