Trump opreste programul NASA de monitorizare a emisiilor de CO2. Toate tarile din Acordul de la Paris vor fi afectate

Marti, 15 Mai 2018, ora 12:43
1295 citiri
Trump opreste programul NASA de monitorizare a emisiilor de CO2. Toate tarile din Acordul de la Paris vor fi afectate
Foto: Facebook/Donald Trump

Administratia Trump opreste un program al NASA de monitorizare a emisiilor de dioxid de carbon si metan din aer de pe intreg mapamondul.

Acest program a permis pana acum oamenilor de stiinta sa aiba o imagine asupra fluxului de CO2 de pe Pamant, arata Tech Times.

Aceasta masura a Administratiei Trump va crea dificultati in respectarea promisiunilor din acordul de la Paris. Kelly Sims Gallagher, directorul Centrului pentru Mediu si Politica Internationala al Universitatii Tufts, a evidentiat faptul ca, daca emisiile nu sunt masurate, tarile care fac parte din acordul de la Paris nu vor sti cine isi respecta sau nu promisiunile din cadrul acestuia.

Un purtator de cuvant al NASA a declarat ca li s-a permis sa termine o parte dintre cercetarile pornite, dar ca nu vor mai avea voie sa inceapa altele noi. Cei de la NASA sustin ca motivele ar fi legate de "constrangerile bugetare" si ca alte cercetari ar fi prioritare.

Costul programului Carbon Monitoring System (CMS) se ridica la zece milioane de euro.

Trebuie precizat ca Donald Trump a fost mereu sceptic in legatura cu incalzirea globala si chiar a sustinut ca fenomenul reprezinta o inventie a Chinei.

Presedintele american a retras Statele Unite din Acordul de la Paris privind lupta impotriva schimbarilor climatice, dar nu exclude o revenire.

Chipul lui Trump va fi sculptat intr-un ghetar care se topeste. Poate asa intelege ca incalzirea globala e realaChinezii i-au dat o lectie de istorie lui Trump, primul presedinte al SUA care neaga incalzirea globalaStatele Unite sunt lovite de un val de frig extrem, iar Trump face glume pe Twitter cu incalzirea globala: Infofoliti-va! ...citeste mai departe despre "Trump opreste programul NASA de monitorizare a emisiilor de CO2. Toate tarile din Acordul de la Paris vor fi afectate" pe Ziare.com

#Trump NASA program emisii, #Trump opreste program emisii , #Stiri Mediu