UE nu va sanctiona SUA dupa retragerea din Acordul de la Paris. Asteapta instalarea unui nou presedinte in 2020

Vineri, 02 Iunie 2017, ora 21:04
1043 citiri
UE nu va sanctiona SUA dupa retragerea din Acordul de la Paris. Asteapta instalarea unui nou presedinte in 2020
Foto: Instagram / Comisia Europeana

Uniunea Europeana nu intentioneaza sa impuna sanctiuni Statelor Unite pentru retragerea din Acordul Paris, insa liderii europeni probabil mizeaza pe faptul ca Washingtonul nu va putea anula participarea la Tratatul climatic pana in 2020, cand un nou presedinte american ar putea schimba decizia.

Comisarul UE pentru Afaceri climatice si Energie, Miguel Arias Canete, a explicat ca Bruxellesul nu analizeaza deocamdata impunerea de sanctiuni Washingtonului.

"Nu analizam aceasta posibilitate. Intentionam sa aratam ca implementarea obiectivelor noastre este pozitiva pentru economie, pentru dezvoltarea unor tehnologii sofisticate si pentru bunastarea cetatenilor", a afirmat Canete, citat de Reuters.

Declaratia a fost facuta inainte ca Donald Trump sa anunte formal retragerea Statelor Unite din Acordul Paris.

Liderii tarilor UE au condamnat decizia lui Donald Trump de a abandona prevederile Acordului climatic, dar probabil mizeaza pe faptul ca unele state americane vor continua sa aplice standardele solicitate, distantandu-se de politicile Administratiei de la Washington.

In plus, Bruxellesul probabil considera ca iesirea efectiva a SUA din Tratat nu se va putea produce pana in anul 2020, cand vor avea loc si noi alegeri prezidentiale.

Donald Trump nu a anuntat un calendar al retragerii Statelor Unite din Acordul de la Paris, noteaza BBC. Tratatul prevede ca niciun stat nu se poate retrage pana la implinirea a trei ani de la intrarea in vigoare.

Acordul a intrat in vigoare pe 4 noiembrie 2016. Procesul de iesire a unei tari din acordul care prevede masuri pentru diminuarea emisiilor poluante dureaza un an de la data anuntarii deciziei.

Practic, Statele Unite pot anunta decizia de iesire din Tratatul climatic abia pe 4 noiembrie 2019, iar iesirea efectiva se va produce in noiembrie 2020, exact cand vor fi alegeri prezidentiale.

E oficial: Trump retrage Statele Unite din Acordul de la ParisVal de critici la nivel international dupa ce Trump a anuntat ca SUA se retrag din Acordul de la ParisMacron, dupa retragerea SUA din Acordul de la Paris: Au intors spatele lumii. Franta nu va intoarce spatele americanilorTrump le-a explicat personal mai multor lideri ai lumii decizia retragerii din Acordul de la Paris. Ce le-a spusElon Musk a renuntat sa mai fie consilier al lui Trump dupa ce acesta a retras SUA din Acordul de la ParisRusia sustine ca Acordul de la Paris nu poate fi pus in aplicare fara SUA. Presedintele PE neagaRetragerea ...citeste mai departe despre "UE nu va sanctiona SUA dupa retragerea din Acordul de la Paris. Asteapta instalarea unui nou presedinte in 2020" pe Ziare.com

#UE sanctiuni SUA acord Paris , #Stiri Mediu