UE trage de urechi Romania pentru taierile ilegale de lemne - De ce suntem criticati

Joi, 22 Octombrie 2015, ora 17:32
926 citiri
UE trage de urechi Romania pentru taierile ilegale de lemne - De ce suntem criticati
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania, Grecia, Ungaria si Spania nu au pus inca pe deplin in aplicare Regulamentul Uniunii Europene privind lemnul, fiind posibil ca lemnul obtinut in mod ilegal sa fie importat in continuare in UE prin intermediul acestor patru tari, potrivit unui raport al Curtii de Conturi Europene.

Combaterea exploatarii ilegale a lemnului joaca un rol crucial in eforturile de controlare a schimbarilor climatice prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon in atmosfera, iar protejarea padurilor reprezinta un mijloc primordial de a ajuta mediul.

In acest sens, planul de actiune inovator lansat de Comisie in 2003 a fost o initiativa binevenita. Totusi, doisprezece ani mai tarziu, rezultatele de ansamblu sunt limitate.

"Patru tari (Grecia, Ungaria, Romania si Spania) nu au pus inca pe deplin in aplicare Regulamentul UE privind lemnul, care a fost introdus pentru a preveni patrunderea lemnului obtinut ilegal pe piata UE. In conditiile in care veriga cea mai slaba a lantului de control ...citeste mai departe despre "UE trage de urechi Romania pentru taierile ilegale de lemne - De ce suntem criticati" pe Ziare.com

#UE taieri lemne Romania, #UE raport taieri ilegale lemne, #Romania taieri ilegale lemne , #Stiri Mediu