Un miliard de piscine olimpice ar putea fi umplute cu apa rezultata din topirea ghetarilor din Alaska

Luni, 31 August 2015, ora 13:39
1002 citiri
Un miliard de piscine olimpice ar putea fi umplute cu apa rezultata din topirea ghetarilor din Alaska
Foto: Pexels/skitterphoto.com

Incalzirea globala afecteaza extrem de mult Alaska, iar presedintele american Barack Obama va vedea acest lucru cu ochii sai.

Seful SUA face o vizita oficiala in regiune, incepand de luni, cand se intalneste cu reprezentantii populatiei native. "Excursia" dureaza trei zile.

Problemele cu care se confrunta al 49-lea stat american sunt cauzate de schimbarile climatice, arata o analiza Associated Press, preluata de USnews.com.

Din 1959 pana in prezent, mai mult de 3,5 trilioane de tone de apa au "tasnit" din ghetarii topiti din zona. Cantitatea ar ajunge pentru a umple un miliard de piscine olimpice.

De asemenea, pamantul se dezgheata si se misca, asa ca locuintele si drumurile se crapa, iar multi locuitori au fost nevoiti sa se mute.

Oamenii de stiinta se tem ca dezghetarea permafrostului va elibera o cantitate uriasa de gaze cu efect de sera in atmosfera, contribuind si ...citeste mai departe despre "Un miliard de piscine olimpice ar putea fi umplute cu apa rezultata din topirea ghetarilor din Alaska" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Alaska incalzire globala, #zona arctica incalzire globala , #Stiri Mediu