Unde a ajuns managementul deseurilor in SUA - dispozitive incredibile de strans gunoiul

Luni, 01 Decembrie 2014, ora 18:12
1111 citiri
Unde a ajuns managementul deseurilor in SUA - dispozitive incredibile de strans gunoiul
Foto: Factroom

Ceea ce vedeti in imagine nu este un automat de servit cafeaua. Este un container pentru colectarea deseurilor, experimentat deja cu succes in mai multe state din SUA, dar si in Marea Britanie.

Sistemul, cunoscut sub numele BigBelly, este mult mai complicat decat simplele noastre pubele si chiar decat containerele pentru depozitat deseuri reciclabile amplasate prin Europa pe la raspantiile marilor orase si in alte puncte frecventate, dar la noi inca insuficient folosite, informeaza Factroom.

BigBelly are doua compartimente: deseuri obisnuite si deseuri reciclabile. Fiecare din acestea are o capacitate de 567 litri si este prevazut cu un mecanism pentru compresarea deseurilor, actionat de un motor electric, alimentat de la baterii solare.

Senzori instalati in interior sesizeaza momentul cand rezervorul s-a umplut, dau semnalul necesar intr-un sistem electronic de avertizare, iar de aici informatia este transmisa (fara fir, bineinteles) la dispeceratul central al ...citeste mai departe despre "Unde a ajuns managementul deseurilor in SUA - dispozitive incredibile de strans gunoiul" pe Ziare.com

#deseuri recuperare, #deseuri reciclare, #deseuri colectare , #Stiri Mediu