Vei fi obligat sa schimbi centrala termica din apartament cu una mai scumpa? Explicatia ANRE

Miercuri, 26 August 2015, ora 09:42
997 citiri
Vei fi obligat sa schimbi centrala termica din apartament cu una mai scumpa? Explicatia ANRE
Foto: centrale.ro

Nu exista niciun act normativ, european sau national, care sa oblige detinatorii de centrale termice sa le inlocuiasca cu unele mai eficiente din punct de vedere energetic, asa cum s-a speculat in presa, a dat asigurari vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

"Este o informatie neconfirmata. Proprietarii de centrale indivdiuale, la bloc sau la casa, nu au niciun fel de obligativitate de inlocuire a acestora. Fiecare detinator de centrala este stapanul deciziei cand si cu ce fel de centrala isi asigura confortul in locuinta", a explicat acesta, la TVR.

El sustine ca pare a fi o strategie de marketing a producatorilor de centrale de tip apartament si insista asupra faptului ca nu exista niciun articol de lege care sa impuna asa ceva.

"Nu exista nicio directiva aprobata la Bruxelles. Sunt discutii privind imbunatatirea actualei directive privind eficientizarea energetica. Singura obligatie legata de locuinta colectiva, de bloc, e legata ...citeste mai departe despre "Vei fi obligat sa schimbi centrala termica din apartament cu una mai scumpa? Explicatia ANRE" pe Ziare.com

#centrala termica schimbata , #Stiri Mediu