Vrem sa salvam planeta? Industria combustibililor fosili trebuie sa fie aruncata in aer

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 16:42
954 citiri
Vrem sa salvam planeta? Industria combustibililor fosili trebuie sa fie aruncata in aer
Foto: Ziare.com

Industria combustibililor fosili trebuie sa faca "implozie dirijata" pentru a exista o cat de mica sansa de evitare a unui dezastru climatic, sustine unul din cei mai influenti oameni de stiinta din domeniul climei.

Profesorul Hans Joachim Schellnhuber, consilier al Guvernului german si al Papei Francisc, a afirmat, vineri, la un summit din Paris, ca "in cele din urma, este o decizie morala. Chiar vrei sa faci parte din generatia care a distrus planeta pentru urmatorii 1.000 de ani? Nu cred ca ar trebui sa luam aceasta decizie", scrie The Guardian.

Interventia lui Schellnhuber are loc inaintea unui summit ONU crucial, in decembrie, la care tarile lumii trebuie sa ajunga la un acord cu privire la incalzirea globala.

La conferinta de vineri a participat si econimistul laureat cu Nobel Joseph Stiglitz, care a afirmat ca industria combustibililor fosili se confrunta cu probleme majore: "Un amestec de multe schimbari ...citeste mai departe despre "Vrem sa salvam planeta? Industria combustibililor fosili trebuie sa fie aruncata in aer" pe Ziare.com

#incalzire globala industrie combustibili fosili, #incalzire globala masuri , #Stiri Mediu