Berceanu: fondul de salarii nu va fi majorat

Luni, 15 Martie 2010, ora 23:08
1620 citiri
Berceanu: fondul de salarii nu va fi majorat

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, luni, ca va continua discutiile cu sindicatele de la metrou si ca spera ca greva sa fie evitata, desi fondul de salarii nu va fi majorat.

"Am discutat si astazi doua ore cu metroul si cred ca suntem pe drumul cel bun. Fondul de salarii nu va creste, imi pare rau, dar am gasit cai de intelegere si sper sa se armonizeze lucrurile inainte de joi si sa circule toata lumea cu metroul", a afirmat Berceanu.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, in urma cu doua saptamani, ca greva angajatilor de la metrou, desfasurata in noiembrie 2009, a fost legala, instanta admitand contestatia sindicalistilor care, in repetate randuri, au sustinut ca acest conflict de munca ramane deschis.

Dupa decizia Curtii de Apel, sindicalistii au anuntat ca vor intra, joi, in greva generala, cerand o majorare a fondului de salarii cu 3,7% si conditii mai bune de munca. In noiembrie 2009, angajatii de la metrou au fost in greva timp de doua zile, revendicarile vizand o majorare salariala de 20% si incheierea unui nou contract colectiv de munca.

Greva a fost declarata ilegala de Tribunalul Bucuresti, iar activitatea a fost reluata. Potrivit legii, dupa ce instanta declara greva drept ilegala, angajatii de la metrou sunt obligati sa-si reia activitatea fara a mai avea loc negocieri si, implict, fara a mai obtine majorarii salariale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#berceanu, #fond, #salarii, #greva, #metrou , #stiri Metro