Ce preferinte au miliardarii in materie de achizitii imobiliare

Sambata, 17 Septembrie 2011, ora 08:05
3504 citiri
Ce preferinte au miliardarii in materie de achizitii imobiliare

In ciuda turbulentelor inregistrate pe piata imobiliara americana, exista si exceptii. Cei mai instariti cumparatori par ca se orienteaza catre orasele cu inceputuri modeste, care s-au transformat, de-a lungul timpului in enclave ale miliardarilor si catre comunitatile deja construite pentru cei mai bogati locuitori.

Pentru a determina criteriile care au stat la baza intocmirii acestui clasament, zillow.com a analizat datele referitoare la orasele cu o populatie mai mare de 10.000 de locuitori, unde pretul mediu al proprietatilor se ridica la peste un milion de dolari si unde s-au inregistrat cele mai cresteri ale procentului de vanzari de apartamente.

Rye, New York



Pretul mediu: 1,059.596 dolari
Vanzarile au crescut cu: 156%
Populatie: 15.651

Orasul nu trebuie confundat cu Rye Town, mult mai mare, scrie CNBC.

Rye a fost fondat in 1660, in urma unui tratat cu indienii Mohegan. Datorita locatiei sale, la 25 de mile de New York City, este tranzitat de foarte multi navetisti. Orasul a fost numit de catre Coldwell Banker al treilea cel mai scump loc din SUA, pentru achizitia unei case, anul trecut.

Palos Verdes Estates, California



Pretul mediu: 1,371,172 dolari
Vanzarile au crescut cu: 116%
Populatie: 13.771

Desi infiintata relativ recent, respectiv in 1939, localitatea este cea mai veche dintre cele patru orase din Verdes Palos Peninsula si a fost proiectat de Brothers Olmstead (fiii arhitectului din spatele amenajarii Central Park). Aproximativ o treime din suprafata orasului a fost gandita ca spatiu deschis, aspect ce a majorat valoarea proprietatilor.

Palos Verdes Estates este renumit ca unul dintre cele mai scumpe locuri din California de Sud, de unde poti cumpara o casa. 14% din populatia masculina a localitatii este formata din directori de top.

Greenwich, Connecticut



Pretul mediu: 1,069,506 dolari
Vanzarile au crescut cu: 111%
Populatie: 62.077

Greenwich, aflat printre cele mai bogate regiuni din Connecticut, poate fi considerata una dintre cele mai rapide localitati din care navetistii pot ajunge la New York. Acestia pot ajunge foarte usor, in urma unei calatorii cu Metro North, care dureaza maxim 50 de minute.

In oras exista multe firme de investitii, iar 24% dintre barbatii orasului lucreaza in domeniul financiar si al asigurarilor. La polul opus, industriile de top pentru femei sunt invatamantul, cele stiintifice si tehnice, potrivit publicatiei amintite.

Scarsdale, New York



Pretul mediu: 1,144,858
Vanzarile au crescut cu: 106%
Populatie: 17.969

Fondat in 1701, Scarsdale este cunoscut astazi ca fiind o comunitate suburbana cu un aspect fermecator, datorat arhitecturii in stil Tudor. Doctori, avocati si profesionisti de pe Wall Street ocupa un procent semnificativ din forta de munca locala.

Alamo, California


Pretul mediu:  1,014,899 dolari
Vanzarile au crescut cu: 85%
Populatie: 16.354

O comunitate fara personalitate juridica, in San Francisco Bay Arena, Alamo a avut un boom al populatiei, dupa razboi, dar si-a pastrat caracterul sau "de intr-ajutorare" prin mentinerea institutiei Alamo Improvement Association.

Acum 50 de ani, AIA s-a straduit sa isi pastreze identitatea de comunitate "semi-rurala", cu o densitate rezidentiala scazuta, una in care proprietatile se afla la distante foarte mari unele de altele.

Darien, Connecticut



Pretul mediu: 1.080.330 dolari
Vanzarile au crescut cu: 76%
Populatie: 20.400

Una dintre cele mai mari comunitati in care locuiesc oameni cu ventiuri foarte mari, Darien, se afla la distante mici fata de Stamford si de alte puncte de interes, inclusiv New York. Populatia a inceput sa creasca in momentul in care locul a devenit "Gold Coast", adica o statiune de vara, cautata pentru multiplele posibilitati de petrecere a timpului liber. Astazi, este una dintre cele mai frumoase zone rezidentiale.

Beverly Hills, California


Pretul mediu: 1.884.079 dolari
Vanzarile au crescut cu: 35%
Populatie: 35.229

Majoritatea oamenilor sunt constienti de faptul ca, probabil, in Beverly Hills se afla foarte multi rezidenti bogati. Potrivit site-ului oficial al orasului, bugetul local de 300 de milioane de dolari este comparabil cu produsul national intern brut al Insulelor Virgine Britanice. Asta inseamna ca suma alocata pe cap de locuitor se ridica la 8,576 dolari.

#achizitii imobiliare, #locuinta, #miliardar, #piata imobiliara , #stiri Metro