Genmar Cosmetics vizeaza afaceri in crestere cu 20% anul acesta

Vineri, 19 Septembrie 2008, ora 13:29
4063 citiri
Genmar Cosmetics vizeaza afaceri in crestere cu 20% anul acesta

Producatorul autohton de cosmetice Genmar Cosmetics estimeaza pentru 2008 o crestere a cifrei de afaceri cu 20%. Potrivit directorului companiei, Mariana Tudorache, cifra de afaceri trebuie sa ajunga pana la 1,44 milioane euro, prin contracte de distributie cu retelele de hipermarketuri, plafar si farmacii. "Cifra de afaceri a companiei in anul 2007 a fost de 1,2 milioane euro, cu 30% mai mare decat in anul precedent. Profitul nu a avut insa aceasi rata de crestere, pentru ca distributia produselor se realizeaza in principal in hipermarketuri si in retelele farmaceutice, incarcate de diferite taxe. Pentru anul in curs estimam o crestere cu 20% a cifrei de afaceri" a declarat directorul Genmar Cosmetics, Mariana Tudorache, pentru NewsIn.

Compania comercializeaza produsele proprii atat in lanturile de farmacii si plafar, cat si in magazinele unor retaileri internationali prezenti in Romania, precum Metro, Cash&Carry, Auchan, Real sau Kaufland.


Producatorul a operat pana de curand si un magazin propriu in Capitala pe care l-a inchis recent din cauza profitabilitatii scazute. Potrivit reprezentantei Genmar Cosmetics, compania nu mai intentioneaza in viitorul apropiat sa deschida un astfel de magazin.


Genmar Cosmetics are in prezent o gama de 90 de sortimente de produse, cele mai vandute fiind cremele de fata (12 tipuri) si produsele din gama de masaj corporal. Produsele se adreseaza consumatorilor de pe segmentul mediu-exclusivist si sunt fabricate in Romania, la unitatea de productie pe care compania o detine in Capitala.


"Produsele noastre sunt realizate la fabrica din Bucuresti, dar materia prima necesara pentru obtinerea lor este importata, intucat nu se mai fabrica in tara. Cred ca cel mai mare dezavantaj al pietei romanesti de cosmetice este dependenta fata de importurile de pe pietele externe. Tocmai de aceea la noi in tara mai sunt circa 25 de producatori autohtoni fata de Polonia de exemplu unde exista circa 400" a mai precizat Mariana Tudorache.


Genmar Cosmetics, infiintata in 1994,  produce si comercializeaza produse dermato-cosmetice marcile Herbagen, Keritogen, Scabex, Pedex. Compania detine propriul laborator de analize fizico-chimice si comercializeaza produse pentru ingrijirea corpului, a tenului, a parului, produse pentru plaja, antiparazitare si altele. Genmar Cosmetics se afla in primii cinci jucatori de profil din Romania.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...